Jare gelede, in 2014 om presies te wees, is ‘n kortverhaal van my vir die eerste keer in ‘n tydskrif gepubliseer. My hart het sommer baie warm geklop toe ek my storie “Tjomma” tussen die blaaie van die Vrouekeur sien.

Laat ek net verduidelik waarom ek rede gehad het om die gebeurtenis te vier: Dit is glad nie maklik om jou kortverhaal in ‘n tydskrif te kry nie. Voor “Tjomma” was daar baie stories wat dit nie gemaak het nie en na “Tjomma” nog baie meer.

So skraap ek toe maar weereens moed bymekaar, stuur ‘n storie aan Huisgenoot en hoop vir die beste.

Vir vyf maande hoor ek niks van hulle af nie.

Te verstane, besluit ek, daar word immers honderderde stories vir hulle gestuur.

Een middag uit die bloute ontvang ek egter ‘n e-pos en ‘n week later pryk “Tweede Kanse” in Huisgenoot se 10 Junie uitgawe. Wat ‘n aangename verrassing!

Ek is baie dankbaar teenoor Huisgenoot dat hulle my storie ‘n kans gegee het en hoop dat daar nog vele meer sal wees.

Ek is dankbaar teenoor die Here vir elke deur wat Hy vir my oopmaak.

En dankbaar teenoor almal wat my skryfwerk ondersteun.

Duisende dankies!

Groete

Madeleine

Bly op datum met plasings: