Madeleine Venter

Skrywer

Welkom op my blad en dankie dat jy kom inloer het! Hier is ‘n bietjie meer oor my…

Ek is in 1976 in Vryheid gebore maar het in Ermelo groot geword. Tydens my Hoërskool jare verhuis ons na Roodepoort waar ek dan ook in 1994 matrikuleer. Nadat ek onderwys gaan studeer het in Pretoria, het ek vir sewentien jaar skool gegee as grondslagfase en musiek onderwyseres.

Nadat ek uit die onderwys bedank het, het ek verder studeer en ʼn medegraad in Pastorale Berading verwerf.

Ek skryf al van skooldae af en het ʼn paar skryfkursusse voltooi, o.a. die destydse RAU (nou UJ) se ‘Kreatiewe Afrikaans’- jaarkursus onder leiding van prof. Willie Burger, SA-Vryskutskrywers se kortverhaalkursus en Carpe Diem uitgewers se ‘Skryf vir die Gees’ slypskool. Tans is ek besig met dr. Mia Oosthuizen se jaarlange skryfskool vir kinder- en jeugboeke.

In 2001 is ek met Rumatoïede Artritis gediagnoseer. Hierdie diagnose was tot ʼn groot mate daarvoor verantwoordelik dat ek vir ʼn paar jaar so te sê opgehou het om te skryf.

Ek het egter weer die pen opgetel en in 2014 verskyn my kortverhaal, Tjomma in die 17 Januarie uitgawe van Vrouekeur. Sedertdien is die volgende kortverhale in Huisgenoot opgeneem: Tweede kanse (10 Junie 2021) en Sommerso (13 Januarie 2022).

My eerste plasing op Blog vir Jesus verskyn in September 2015 en in Maart 2016 begin ek ook ʼn Engelse blog.

In Desember 2016 gee ek die boek Uit Hom, deur Hom, tot Hom uit – ʼn boek met een en twintig van die gewildste plasings op Blog vir Jesus. In 2019 het ek ‘n Engelse novelle, The Grace Song uitgegee en kort daarna twee kinderboeke: Little Lambs Learning about Fruit of the Spirit en Little Lambs Learning some Proverbs, (foreword by pastor Stephen Lamprecht, founder of Hopelands Village). Die drie Engelse boeke is op Amazon beskikbaar as beide gedrukte asook e-boeke.

Op lesers se aanvraag, het ek die Afrikaanse weergawes van die twee Little Lambs Learning-boeke in 2021 uitgegee as: Skaperjolle – Vrug van die Gees en Skaperjolle – Spreuke, (voorwoord deur dr. Gerrie v. Deventer, Leraar, NG. Kerk, Mosselbaai).

My kortverhaal, Toeskouers, is in die gesamentlike bundel ‘Komieklike Kortverhale’ opgeneem wat deur Kreatio uitgegee is en my gedig, My hart klop in Afrikaans, word opgeneem in die bloemlesing ‘Inkspraak 2’, uitgegee deur Ink, Skryf in Afrikaans. Beide hierdie gesamentlike bundels het in 2021 verskyn.

Ek, my man en ons tienerdogter woon tans in Krugersdorp waar ek voltyds skryf.

Gaan lees my Engelse blog hier:

Kom kuier saam op sosiale media: